Ποιος λέει ότι δεν υπάρχουν ανοιχτόμυαλοι επιστήμονες στη NASA;
Ένας επιστήμονας της NASA προτείνει ότι ζούμε μέσα σε ένα ολόγραμμα που δημιουργήθηκε από ένα προηγμένο εξωγήινο είδος.
Σκεφτείτε, αν όλα όσα έχουμε κάνει ποτέ ή θα κάνουμε είναι απλώς το προϊόν ενός εξαιρετικά προηγμένου κώδικα υπολογιστή; Κάθε σχέση, κάθε συναίσθημα, κάθε μνήμη θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από τις τράπεζες πληροφοριών υπερυπολογιστών.
Αυτή ήταν η ενδιαφέρουσα θεωρία που προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Nick Bostrom, Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ιδρυτή και διευθυντή του Ινστιτούτου για το Μέλλον της Ανθρωπότητας και του Προγράμματος για τις Επιπτώσεις της Μελλοντικής Τεχνολογίας εντός της Σχολής Μάρτιν της Οξφόρδης, υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που υπογράφουν αυτή τη θεωρία.
Ο Rich Terrile, διευθυντής του Κέντρου για την Εξελικτική Υπολογιστική και Αυτοματοποιημένη Σχεδίαση στο Jet Propulsion Laboratory της NASA πρότεινε ότι ο δημιουργός μας είναι ένα κοσμικός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Αυτό θα σήμαινε ότι ζούμε σε ένα ολογραφικό κόσμο και τα πάντα γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων και των εαυτών μας δεν είναι «πραγματικά». Ο Rich Terrile, εξακολουθεί να υποστηρίζει τη γνώμη του. «Αυτή τη στιγμή οι ταχύτεροι υπερυπολογιστές της NASA βρίσκονται περίπου σε διπλάσια ταχύτητα από την ταχύτητα του ανθρώπινου εγκεφάλου», είπε ο επιστήμονας της NASA στο περιοδικό Vice.
"Αν κάνετε έναν απλό υπολογισμό χρησιμοποιώντας το Νόμο του Moore (που χονδρικά υποστηρίζει υπολογιστές διπλασιάζουν δύναμη κάθε δύο έτη), θα διαπιστώσετε ότι οι υπερυπολογιστές, μέσα σε μια δεκαετία, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν μια ολόκληρη ανθρώπινη ζωή διάρκειας 80 χρόνων -συμπεριλαμβανομένης κάθε σκέψη που έγινε ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής -στο διάστημα ενός μήνα".
"Στην κβαντική μηχανική, τα σωματίδια δεν έχουν μια σαφή κατάσταση εκτός και αν παρατηρούνται".
"Πολλοί θεωρητικοί έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουν πώς εξηγείτε αυτό".
"Μία εξήγηση είναι ότι ζούμε σε μια προσομοίωση, βλέπουμε ότι πρέπει να δούμε όταν θα πρέπει να το δούμε".
«Αυτό που βρίσκω ως έμπνευση είναι ότι, ακόμα και αν είμαστε σε μια προσομοίωση ή πολλές τάξεις μεγέθους κάτω από τα επίπεδα της προσομοίωσης, κάπου κατά μήκος της γραμμής κάτι ξέφυγε από την αρχέγονη λάσπη για να γίνει εμείς και να οδηγήσει στις προσομοιώσεις που μας έφτιαξαν -κι αυτό είναι ωραίο».
Η ιδέα ότι το σύμπαν μας είναι μια φαντασία που παράγεται από κώδικα υπολογιστή λύνει μια σειρά από αντιφάσεις και μυστήρια για τον κόσμο, όπως για παράδειγμα η αναζήτηση μας για εξωγήινη ζωή και το μυστήριο της σκοτεινής ύλης.
Ωστόσο, ακόμη και εκείνοι που πιστεύουν τη θεωρία του Matrix κάνουν λάθος. "Η θεωρία φαίνεται να βασίζεται στην υπόθεση ότι «υπέρ-διάνοιες» θα κάνουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι μας", λέει ο καθηγητής Peter Millican, ο οποίος διδάσκει φιλοσοφία και επιστήμη των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
«Αν νομίζουν ότι αυτός ο κόσμος είναι μια προσομοίωση, τότε γιατί νομίζουν οι υπέρ-διάνοιες -που είναι έξω από την προσομοίωση -θα πρέπει να περιορίζονται από τα ίδια τα είδη των σκέψεων και των μεθόδων που περιορίζουν εμάς;»
"Οι υποστηρικτές του matrix υποθέτουν ότι η τελική δομή του πραγματικού κόσμου δεν μπορεί να είναι πλέγμα όπως και επίσης ότι οι υπέρ-διάνοιες θα πρέπει να εφαρμόσουν έναν εικονικό κόσμο χρησιμοποιώντας πλέγματα."
"Δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μια δομή πλέγματος είναι απόδειξη της προσποίησης της πραγματικότητα μόνο και μόνο επειδή ο δικός μας τρόπος εφαρμογής μιας προσποιητής πραγματικότητας περιλαμβάνει το πλέγμα."
Ωστόσο, ο καθηγητής Millican πιστεύει ότι υπάρχει αξίζει η έρευνα της ιδέας.
«Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, και είναι υγιές να έχει κάποιος τρελές ιδέες," είπε στην Telegraph.
«Δεν θέλετε να λογοκρίνουν ιδέες ανάλογα με το αν φαίνεται λογικό ή όχι, επειδή μερικές φορές σημαντικές νέες εξελίξεις στη πρόοδο της επιστήμης φαίνονται τρελές για να ξεκινήσει κάποιος να ψάχνει».
"Ποτέ δεν ξέρεις πότε καλές ιδέες μπορούν να προέλθουν από τη σκέψη έξω τη συμβατική σκέψη".
«Αυτή η σκέψη του πειράματος του Matrix είναι στην πραγματικότητα λίγο σαν κάποιες ιδέες του Descartes και του Berkeley, εκατοντάδες χρόνια πριν. Ακόμα και αν αποδειχτεί λάθος, το γεγονός ότι έχετε τη συνήθεια να σκέφτεστε τρελά πράγματα θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα έχετε την ευκαιρία να σκεφτείτε κάτι που αρχικά μπορεί να φαίνεται μάλλον λάθος, αλλά να αποδειχθεί τελικά ότι δεν να είναι καθόλου τρελό».
Σύνταξη-Μετάφραση-Επιμέλεια Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα
Το διαβάσαμε από το: Ζούμε μέσα σε ένα Ολόγραμμα ... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/06/blog-post_415.html#ixzz4AnoZ6JOW