Προσόντα για ικανή Ηγεσία





Αν θέλεις να είσαι ένας ηγέτης που ελκύει ανθρώπους με ποιότητα, το κλειδί είναι να γίνεις ένα άτομο ποιότητας εσύ ο ίδιος.


Η ηγεσία είναι η ικανότητα να ελκύεις κάποιον στα δώρα, στις ικανότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρεις εσύ σαν ένας ιδιοκτήτης, ένας διευθυντής και σαν ένας γονιός.

Αποκαλώ την ηγεσία σαν τη μεγάλη πρόκληση της ζωής. Αυτό που είναι σημαντικό στην ηγεσία είναι να...
εκλεπτύνεις τις ικανότητές σου. Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες δουλεύουν με τον εαυτό τους μέχρι να γίνουν αποτελεσματικοί.

Μερικά Χαρακτηριστικά :

1) Μάθε να είσαι δυνατός αλλά όχι αγενής.
Είναι ένα επιπλέον βήμα που χρειάζεται να κάνεις για να γίνεις ισχυρός, ικανός ηγέτης με μία ευρεία ακτίνα επιρροής. Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν την αγένεια με την δύναμη, αλλά δεν είναι ούτε καν ένα καλό υποκατάστατο.

2) Μάθε να είσαι ευγενικός αλλά όχι αδύναμος.
Δεν πρέπει να μπερδέψουμε την καλοσύνη με την αδυναμία. Η καλοσύνη δεν είναι αδυναμία. Η καλοσύνη είναι μία συγκεκριμένη μορφή δύναμης. Πρέπει να είμαστε αρκετά ευγενικοί για να πούμε σε κάποιον την αλήθεια. Πρέπει να είμαστε αρκετά ευγενικοί και με κατανόηση ώστε να το πούμε όπως ακριβώς είναι. Πρέπει να είμαστε αρκετά ευγενικοί ώστε να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι και να μη έχουμε να κάνουμε με παραισθήσεις.

3) Μάθε να είσαι τολμηρός, αλλά όχι νταής.
Χρειάζεται τόλμη για να κερδίσεις την ημέρα. Για να χτίσεις την επιρροή σου, χρειάζεται να περπατάς μπροστά από την ομάδα σου. Χρειάζεται να είσαι διατεθειμένος να δεχτείς το πρώτο βέλος και να αντιμετωπίσεις το πρώτο πρόβλημα, ανακαλύπτοντας το πρώτο σημάδι του προβλήματος.

4) Χρειάζεται να μάθεις να είσαι ταπεινός, αλλά όχι ντροπαλός.
Δεν μπορείς να μπεις στη μεγάλη ζωή ενώ είσαι ντροπαλός. Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν την ντροπαλότητα με την ταπεινότητα. Η ταπεινότητα είναι σχεδόν θεϊκή λέξη. Μία αίσθηση θαυμασμού. Μία επαγρύπνηση της ανθρώπινης ψυχής και πνεύματος. Η κατανόηση ότι υπάρχει κάτι το μοναδικό με το ανθρώπινο δράμα ενάντια στο υπόλοιπο της ζωής. Η ταπεινότητα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των αστεριών και εμάς, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ένα συναίσθημα ότι είμαστε ένα μέρος των άστρων. Οπότε η ταπεινότητα είναι αρετή, αλλά η ντροπαλότητα είναι μία ασθένεια. Η ντροπαλότητα είναι μία μόλυνση. Μπορεί να γιατρευτεί, αλλά είναι ένα πρόβλημα.

5) Να είσαι περήφανος, αλλά όχι αλαζόνας.
Χρειάζεται υπερηφάνεια για να κερδίσεις την ημέρα. Χρειάζεται υπερηφάνεια για να χτίσεις τη φιλοδοξία σου. Χρειάζεται υπερηφάνεια στην κοινωνία. Χρειάζεται υπερηφάνεια στο σκοπό, στην επίτευξη.
Αλλά το κλειδί για να γίνεις καλός ηγέτης είναι να είσαι υπερήφανος χωρίς να είσαι αλαζόνας. Πιστεύω ότι το χειρότερο είδος αλαζονείας είναι η αλαζονεία που προέρχεται από την άγνοια. Είναι όταν δεν ξέρεις ότι δεν ξέρεις. Τώρα, αυτού του είδους η αλαζονεία δεν είναι αποδεκτή. Αν κάποιος είναι έξυπνος και αλαζόνας, μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό. Αλλά αν κάποιος έχει άγνοια και αλαζονεία τότε αυτά είναι πολλά για να τα ανεχτούμε.

6) Αναπτύξτε χιούμορ χωρίς ανοησία.
Αυτό είναι σημαντικό για ένα ηγέτη. Στην ηγεσία μαθαίνουμε ότι είναι εντάξει να είστε πνευματώδης, αλλά όχι κουτός. Είναι εντάξει να είσαι διασκεδαστικός αλλά όχι ανόητος.

7) Τέλος, αποδέξου τις πραγματικότητες.
Αποδέξου την αλήθεια. Μην αγωνιάς. Απλά αποδέξου τη ζωή όπως είναι. Η ζωή είναι μοναδική. Είναι συναρπαστική. Και έχω μάθει ότι οι ικανότητες που λειτουργούν καλύτερα για έναν ηγέτη μπορεί να μην λειτουργούν καθόλου για έναν άλλο. Αλλά οι βασικές ικανότητες της ηγεσία μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να λειτουργήσουν καλά σχεδόν για όλους: στη δουλειά, στην κοινωνία και στο σπίτι.

Του Jim Rohn
http://liverichlr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_17.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...