Σεβασμός: Πως θα τον κερδίσετε με 9 τρόπους



Πιστεύετε πραγματικά ότι ο θυμός, η ανησυχία, ο φόβος ή το να δείχνετε σκληροί, κάνει τους άλλους ανθρώπους να σας πάρουν στα σοβαρά; Νομίζετε ότι είστε πιό σημαντικοί; Απλά, θα σας κάνει να φαίνεστε περισσότερο αστείοι.

Ο σεβασμός κερδίζεται. Και ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τη φυλή ή την εθνικότητα ο καθένας μπορεί να κερδίσει το σεβασμό από τους άλλους. Το να κερδίσετε το σεβασμό των άλλων, δεν θα συμβεί απο τη μία μέρα στην άλλη, αλλά να θυμάστε, μόλις η σχέση σας με τους άλλους βελτιωθεί, θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε και να ακούτε. Ένα βασικό ελλάτωμα είναι, ότι δεν μας αρέσει να ακούμε την άποψη και τις συμβουλές των άλλων, νομίζοντας πως τα γνωρίζουμε όλα.

Εδώ είναι 9 τρόποι για να κερδίσετε τον σεβασμό των άλλων:


1. Γίνετε η πηγή της δικής σας ευτυχίας. Πάρα πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να περιμένουν απο κάποιον άλλον να τους κάνει ευτυχισμένους. Ή, περνούν τη ζωή τους θυσιάζοντας την ευτυχία τους για την ευτυχία των άλλων. Κανείς δεν σέβεται τους δυστυχισμένους. Εάν περιμένετε την έγκρισή τους για κάτι για να είστε ευτυχισμένοι, δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε σεβασμό. Θα αισθάνεστε περισσότερο δυστυχισμένοι και, όταν είστε δυστυχισμένοι, είναι αδύνατο να σέβεστε τον εαυτό σας, πόσο μάλλον να ζητάτε απο τους άλλους να σας σέβονται. Μάθετε πώς μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι. Φανταστείτε τι θα ήταν η ζωή σας αν δεν χρειαζόσασταν τίποτα, αλλά μόνο τον εαυτό σας για να είστε ευτυχισμένοι. Φανταστείτε εάν είχατε απεριόριστη ευτυχία που θα μπορούσατε να την μοιραστείτε με τους άλλους. Απο εκεί ξεκινάει ο σεβασμός, απο τον ίδιο σας τον εαυτό.



2. Μην προσποιήστε οτι νιώθετε καλά με άτομα που δεν συμπαθείτε. Κανείς δεν θέλει να κάνει με το ζόρι. Αν κάποιος σας συμπεριφέρεται άσχημα ή δεν σας αρέσει, για οποιονδήποτε λόγο, μην προσποιήστε οτι τον συμπαθείτε. Είναι τελείως ψεύτικο. Είτε πρόκειται για ερωτική σχέση είτε για το αφεντικό σας, η συμπεριφορά σας αυτή, δεν πρόκειται να κάνει τους άλλους να σας σέβονται, αλλά φυσικά, θα έχετε και έλλειψη αυτοσεβασμού.



3. Αγνοήστε τους αρνητικούς ανθρώπους. Μην ανησυχείτε για αυτούς που προσπαθούν να σας βάλουν τρικλοποδιά. Μερικοί άνθρωποι ποτέ δεν θα σας σεβαστούν. Αλλά δεν πειράζει. Επειδή έτσι είναι αυτοί οι άνθρωποι, ο σεβασμός τους προς εσάς είναι άνευ σημασίας. Αγνοήστε τους κανονικά και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε καλά. Έτσι, τους ξεχνάτε τελείως και προχωράτε.



4. Δυναμώστε την προσωπικότητά σας. Εάν δεν έχετε έντονη προσωπικότητα, δεν πρόκειται να κάνετε τους άλλους να σας σέβονται. Η έλλειψη προσωπικότητας, οδηγεί τους άλλους στο να μην σας σέβονται και να σας αγνοούν επιδεικτικά, κάνοντάς σας να αισθάνεστε άσχημα και να χειροτερεύετε την θέση σας. Κάντε μια εσωτερική αναζήτηση, μέχρι και για το ποιοί είστε. Δείτε τι σας αρέσειι. Θα εκπλαγείτε από το πόσο σημαντική μπορεί να γίνει η προσωπικότητά σας και το πόσο εύκολα θα μπορέσετε να κερδίσετε το σεβασμό.



5. Μείνετε ψύχραιμοι όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας αναστατώσουν. Η αναστάτωση δεν προσελκύει το σεβασμό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να προκαλούν αναστάτωση, είναι ένας καλός τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή. Νομίζουν ότι είναι το ίδιο όπως το να κερδίσουν το σεβασμό. Αν υπάρχει κάποιος που προκαλεί αναστάτωση στη ζωή σας, μην ασχολείστε. Αντ 'αυτού, να απομακρύνεστε. Εάν σας προκαλεί περισσότερη αναστάτωση, μη τον πλησιάσετε ποτέ ξανά. Σεβαστείτε τον εαυτό σας, και μείνετε μακριά από τέτοιου είδους συμπεριφορές που σας δημιουργούν προβλήματα στη σχέση σας με τους άλλους.



6. Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε. Με το να προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους άλλους (π.χ στη δουλειά, στην παρέα) δεν πρόκειται να σας πάρουν στα σοβαρά. Αντίθετα, αυτό θα κάνει τους άλλους να δυσανασχετούν. Η έντονη επιθυμία να το κάνετε αυτό, θα περιορίσει επίσης τις επιλογές σας. Αυτό θα σας παγιδεύσει σε ένα ρόλο που απαιτεί από εσάς να θυσιαστείτε περισσότερο χωρίς αντάλλαγμα. Θα είστε αναγκασμένοι να περνάτε το χρόνο σας και να ξοδεύετε την ενέργειά σας προσπαθώντας να βρείτε τι είναι αυτό που θα κάνει τους άλλους να εντυπωσιαστούν.

7. Σεβαστείτε τους άλλους. Επειδή η σχέση είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης, το να σέβεστε τους άλλους, θα έχει ανταπόκριση (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον). Αυτό είναι επίσης γνωστό ως ο "χρυσός κανόνας συμπεριφοράς" προς τους άλλους.

Μην "χτυπάτε" πισώπλατα. Εάν υπάρχει πρόβλημα, δοκιμάστε να τους αντιμετωπίσετε ευθέως, αντί να μιλάτε άσχημα πίσω από την πλάτη τους.

Ακούστε και την άλλη άποψη. Προσπαθώντας να κατανοήσετε την άποψη του άλλου, ακόμα και αν είναι διαφορετική από τη δική σας, δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε μαζί του, αλλά δεν δείχνετε και σεβασμό για τη γνώμη του.



8. Μην είστε υπερβολικά υλιστές. Επικεντρωθείτε στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους και όχι με αντικείμενα που μπορεί να χαθούν ή να καταστραφούν! Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο σημαντικοί και έχουν πραγματική αξία στη ζωή μας, είναι τα πρόσωπα εκείνα που θα μας σεβαστούν. Απλά μην νομίζετε ότι τα πράγματα είναι το παν. Αν είστε παθιασμένοι με την συσσώρευση χρημάτων και αντικειμένων, τότε, δεν θα είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στην προσωπική σας ανάπτυξη ως άτομο και στο χτίσιμο των σχέσεών σας.



9. Να Αποπνέετε εμπιστοσύνη. Αν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Πολλοί άνθρωποι θα καταλάβουν τις ανασφάλειές σας. Δεν έχει σημασία τι λένε, αν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στην αξία σας, η ασεβής τους συμπεριφορά θα εξαφανιστεί, επειδή θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να σας εκφοβίσουν. Και ακόμα κι αν η ασεβή συμπεριφορά τους δεν σταματά, μπορείτε τουλάχιστον να τους αγνοήσετε και να διατηρήσετε την εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεστε την αναγνώριση των άλλων για να αποδείξετε την αξία σας. Μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Σεβασμό μπορείτε να κερδίσετε με πολλούς τρόπους τελικά, αρκεί να πιστέψετε πως το αξίζετε και πως δεν είστε πιόνι κανενός!
Read more at http://www.dimiwise.gr/2014/10/sevasmos.html#vx0s384jlKDJb7E7.99http://www.dimiwise.gr/2014/10/sevasmos.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...