Πόσο εφευρετικός είσαι;Η εφευρετικότητα είναι αδελφή της ευελιξίας.

Ευελιξία είναι η υπ΄ αριθμόν 1 Ικανότητα επιχειρηματικής επιβίωσης στον 21ο αιώνα.

Οι αλλαγές που συμβαίνουν σήμερα δεν είναι μόνο ραγδαίες, αλλά είναι απρόβλεπτες, ανακόλουθες, ασυνεπείς και άσχετες φαινομενικά μεταξύ τους. Τις περισσότερες φορές έρχονται από διαφορετικές πηγές προέλευσης και άγνωστες κατευθύνσεις.

Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προβλέψουμε αν ή πότε θα έλθουν.

Κάθε αλλαγή επιφέρει άγχος στο σύγχρονο επαγγελματία, ιδιαίτερα αυτόν που έχει μάθει να είναι δυσκίνητος, αναποφάσιστος και προσκολλημένος στο παρελθόν.

Το πόσο εφευρετικός είσαι ή μπορείς να γίνεις με τις πωλήσεις σου και τον τρόπο που προσεγγίζεις, επικοινωνείς, πουλάς και διαχειρίζεσαι τους ανθρώπους είναι μια αναγκαία δεξιότητα που χρειάζεται να πρέπει να μάθεις καλά. Πολύ καλά.

Στον 21ο πρώτο αιώνα, των παγκοσμιοποιημένων ανορθόδοξων επιχειρηματικών λαμογιών, των ανίερων συμμαχιών και των σκοτεινών κουμπαριών, αν προσπαθείς να πουλήσεις μόνο με το «σταυρό στο χέρι», θα σε καταδικάσει στην αποτυχία.

Το θέμα είναι να μην γίνεις σαν κι αυτούς, αλλά να πουλάς με επιτυχία.

Δεν αρκεί να είσαι καλός και ηθικός πωλητής, αλλά να είσαι συνάμα ένας εφευρετικός πωλητής.

Η ηθική, οι γνώσεις, ο επαγγελματισμός και η τιμιότητα δυστυχώς χάνουν τη λαλιά τους εκεί που τα μεγάλα συμφέροντα συνωμοτούν εναντίον σου!

Γι’ αυτό, γίνε εφευρετικός.

Εφευρετικότητα στις πωλήσεις σημαίνει :
Να κάνεις το μυαλό σου να δουλέψει για σένα. Ζόρισέ το. Υποχρέωσέ το να βρίσκει νέες λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις διατηρώντας, παράλληλα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα και των αξιών σου.
Να μπορείς να ελίσσεσαι, όταν σε περικυκλώνουν οι ανήθικοι, που συνήθως έχουν περισσότερη δύναμη από εσένα. Αυτό για σένα ας μη σημαίνει τίποτε. Ακριβώς όπως τα εκατομμύρια των Περσών δεν σήμαιναν τίποτε για τους υπέροχους 300 του Λεωνίδα.
Να αφυπνίζεις τις συνειδήσεις των πελατών σου και να μην επιτρέπεις στην παγκοσμιοποιημένη αποχαύνωση να τους ναρκώνει με τα θέλγητρά της, που στο τέλος θα στραφούν εναντίον τους.
Να αντέξεις τη μοναξιά του μπροστάρη, για την αρχή τουλάχιστον.
Να μη θεωρήσεις ότι είσαι μόνος εναντίον όλων.
Να ξεκινάς την κάθε πωλησιακή προσπάθεια αποφασισμένος να νικήσεις. Για το καλό του πελάτη σου, το δικό σου αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου που τόσο πολύ ταλαιπωρείται αναίτια από τους κρετίνους της νέας τάξης κομπιναδόρων, αισχροκέρδειας και αναξιοκρατίας!

«Η εφευρετικότητα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στον ηγέτη και τον οπαδό». – Steve Jobs (1955 - 2011), Αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Apple Inc.

http://www.akis-angelakis.com/component/articles/?view=article&id=671
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...