Ψυχολογικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.



Broke does not mean broken. Ο συγγραφέας Noah benShea έγραψε ότι broke (μπατίρης) δεν σημαίνει broken (διαλυμένος – κατεστραμμένος). Να το θυμάσαι!
Το να έχεις λιγότερα αποκτήματα ή χρήματα από κάποιους άλλους δεν σημαίνει ότι είσαι κατώτερος, χειρότερος ή ανίκανος. Δεν είσαι λιγότερος!

Επίσης, να θυμάσαι ότι ήσουν, είσαι και θα είσαι καλύτερος, αξιότερος, δυνατότερος και ικανότερος από αυτό που το υπόλοιπο στον τραπεζικό σου λογαριασμό επιμένει να σε πείσει ότι είσαι!
Μην επιτρέπεις στις ενοχές, τις τύψεις και τα λάθη που έχεις κάνει στο παρελθόν να «απαγάγουν» τα όνειρα που έχεις για το αύριο. Να φρενάρουν τις ελπίδες και τα σχέδιά σου για μια καλύτερη επαγγελματική και πωλησιακή ζωή. Μάθε από αυτά τα λάθη και θεώρησέ τα δασκάλους σου. Γιατί χάρη σ’ αυτά αυτή την παρούσα στιγμή αναθεωρείς και με τη σοφία που έχεις αποκομίσει σχεδιάζεις το μέλλον σου.
Αν οι αλλαγές που συμβαίνουν έξω από σένα είναι γρηγορότερες από τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σου, τότε το τέλος δεν αργεί και βρίσκεται… μέσα σου. Όταν μιλάμε για αλλαγές τίποτε δεν είναι απόλυτο. Ή μάλλον, κάτι είναι απόλυτο κι αυτό είναι ότι τίποτε δεν είναι απόλυτο!
Σταμάτα να εμπιστεύεσαι τη δύναμη που ο φόβος εξασκεί επάνω σου. Ο φόβος σε κάνει να χάσεις την εστίασή σου από τους στόχους σου και να εστιαστείς στις επιπτώσεις που θα υπάρχουν, αν κάτι πάει στραβά.
Σήμερα, ζωή και πωλήσεις σημαίνει επιβίωση. Επιβίωση δεν σημαίνει συντήρηση βιωσιμότητας, αλλά ευημερία, επιτυχία και εσωτερική ειρήνη. Έτσι, εγώ κατανοώ τον όρο «επιβίωση» και όχι απλά σαν μια μορφή βιολογικής ύπαρξης. Αυτό ισχύει ίσως, για τα αδέσποτα του δρόμου. Όχι για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα που ζει στη Δύση, όπως εμείς.
Αυτό που αξίζει να θυμόμαστε είναι κάτι που ήξερε πολύ καλά ο πρωτόγονος άνθρωπος: Στην επιβίωση έχει σημασία να μην τα παρατάς, ακόμα κι όταν όλα όσα κάνεις αποτυγχάνουν.
Η δουλειά σου είναι να πουλάς τη δουλειά σου. Συνέχεια, ασταμάτητα. Έξυπνα, στρατηγικά, αποτελεσματικά, διακριτικά και πολύ-επίπεδα.
Να σκέφτεσαι όλα όσα θέλεις να προσελκύσεις στη ζωή σου, αντί να σκέφτεσαι όλα αυτά που δεν θέλεις. Η κατεύθυνση του νου σου παίζει σπουδαίο ρόλο στην κατεύθυνση που θα πάρει η πωλησιακή σου ζωή.
Αν δεν καταφέρεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, τότε αυτά σε ελέγχουν και αυτό είναι η πιο δυνατή συνταγή για να καταστρέψεις την πωλησιακή σου σταδιοδρομία.

«Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις. Η επιβίωση δεν είναι κάτι το υποχρεωτικό». – W. Edwards Deming (1900 – 1993), καθηγητής στατιστικής.

http://www.akis-angelakis.com/component/articles/?view=article&id=677
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...