7 μυστικά της γλώσσας του σώματος







1. Μην καμπουριάζετε







Η σωστή στάση του σώματος δεν είναι καλή μόνο για τη μέση σας, αλλά επιπλέον δείχνει στους γύρω σας ότι είστε σίγουροι για τον εαυτό σας. Το να τεντώνετε τους ώμους σας και να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη ευθεία δείχνει δυναμισμό και αυτπεποίθηση.




2. Μη σταυρώνετε τα χέρια σας




Το να στέκεστε με σταυρωμένα χέρια είναι ένδειξη εσωστρέφειας και δίνει την αίσθηση ότι δεν θέλετε να έχετε επικοινωνία με τους άλλους. Τα χέρια σας λειτουργούν ως εμπόδιο μεταξύ του εαυτού σας και των άλλων, στέλνοντας το μήνυμα ότι θέλετε να απομονωθείτε.




3. Μην κινείστε συνεχώς




Όταν οι άλλοι σας βλέπουν να “παίζετε” συνεχώς με κάτι -τα μαλλιά σας, το κινητό σας, τα ρούχα σας- θεωρούν ότι είστε αγχωμένοι, ακόμα και αν στην πραγματικότητα αισθάνεστε άνετα. Αν είστε όντως στρεσαρισμένοι, καλό θα ήταν να μην το μαρτυρήσετε μέσα από τη γλώσσα του σώματός σας. Προσποιηθείτε ότι είστε άνετοι, και αυτό θα σας βοηθήσει να το αισθανθείτε πραγματικά.




4. Μην κοιτάτε επίμονα τους άλλους στα μάτια




Αν και το να κοιτάμε κάποιον στα μάτια είναι σημαντικό για να διασφαλίσει ότι τον προσέχουμε, το να το παρακάνουμε μπορεί να τον φέρει σε δύσκολη θέση. Φροντίστε να μην κοιτάτε συνεχώς στα μάτια των άλλων όταν τους μιλάτε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να ερμηνευθεί ως προσπάθεια από την πλευρά σας να κυριαρχήσετε στη συζήτηση ή ως επιθετικότητα, γι αυτό προσέξτε τι μηνύματα δίνετε με τη στάση σας.




5. Αποφύγετε να γνέφετε συνεχώς με το κεφάλι σας




Το να γνέφετε συνεχώς καταφατικά όσο σας μιλά κάποιος μπορεί να δείχνει ψεύτικο και να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια να κερδίσετε την εύνοια του άλλου συμφωνώντας συνεχώς μαζί του. Είναι προτιμότερο να δείχνετε την συμφωνία σας με ένα ελαφρύ νεύμα ή ακόμα και λέγοντας “ναι”, παρά να κουνάτε πάνω-κάτω το κεφάλι σας ασταμάτητα.




6. Σταματήστε να κοιτάτε το ρολόι σας




Μπορεί να είναι φαινομενικά αθώο, καθώς όλοι έχουμε υποχρεώσεις που μας περιμένουν, αλλά δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον συνομιλητή σας. Δίνοντας την εντύπωση ότι βιάζεστε να φύγετε, προκαλείτε αρνητικά συναισθήματα στους άλλους και τους κάνετε να θέλουν να σταματήσουν να μιλούν μαζί σας.




7. Εναρμονίστε τις κινήσεις με τα λόγια σας




Ίσως το πιο σημαντικό μυστικό της γλώσσας του σώματος να είναι το να διατηρούμε τη συνέπεια ανάμεσα σε αυτά που λέμε και σε αυτά που δείχνουμε. Εάν αντιδράτε χαμογελώντας όταν σας απορρίπτουν ή δείχνετε λυπημένοι όταν σας κάνουν ένα κοπλιμέντο, οι άλλοι δεν θα πάρουν τα λόγια σας στα σοβαρά. Είναι πολύ σημαντικό αυτά που σκέφτεστε, αυτά που λέτε και αυτά που δείχνετε να λειτουργούν ως ένα αρμονικό σύνολο.














Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...