7 φράσεις για να θυμάστε όταν περιστοιχίζεστε από αρνητικότητα!





Το ακούμε ξανά και ξανά: «Σταμάτα να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι». Λοιπόν, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πιο εύκολα το λέει κάποιος παρά το κάνει.


Ο κόσμος είναι γεμάτος με ευκαιρίες να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, ελπίζοντας ότι θα το εγκρίνουν. Όταν το κάνουμε, συνήθως καταλήγουμε με το να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους και οι δικές μας. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι σπάνια συγκρίνουμε τα μήλα με τα μήλα (σημ. Μεταφρ: επιτραπέζιο παιχνίδι συγκρίσεων) επειδή έχουμε μόνο ένα μέρος της εικόνας.

Δεν βλέπουμε τον πετρώδη δρόμο, την δυστυχία και τις δοκιμασίες γιατί οι περισσότεροι βάζουν τον καλύτερό τους εαυτό στην επίδειξη. Και επειδή ψάχνουμε να βρούμε έγκριση, συνήθως δεν είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση.

Η μέρα μας σπαταλιέται κάνοντας πράγματα επειδή όλοι οι άλλοι κάνουν τα ίδια, και όχι επειδή πιστεύουμε ότι προσθέτουν κάτι χρήσιμο στην ζωή μας. Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα κατορθώματα άλλων ανθρώπων, και όχι αποκλειστικά με τα δικά μας ξεχωριστά επιτεύγματα.

Πώς απελευθερωνόμαστε από το να νοιαζόμαστε τι λένε ή τι κάνουν οι άλλοι; Λοιπόν, το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δε νοιάζεται. Απλά δεν νοιάζονται.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνεις ή δεν κάνεις, γιατί όλοι ανησυχούν για τον εαυτό τους και το τι νομίζουν οι άλλοι. Και οι «άλλοι» σημαίνει όλοι ως μια ομάδα, όχι κάθε ένα άτομο ξεχωριστά. Όταν καταλάβεις ότι προσπαθείς να κερδίσεις την έγκριση ή είσαι φοβισμένος να διακριθείς από μόνος σου, θυμήσου ότι η δύναμη που χρειάζεσαι βρίσκεσαι μέσα σου.

7 φράσεις για να θυμάσαι όταν περιστοιχίζεσαι από αρνητικότητα:

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν

«Τα μεγάλα πνεύματα πάντα αντιμετωπίζουν βίαιες αντιθέσεις από τα μέτρια μυαλά. Το μέτριο μυαλό είναι ανίκανο να καταλάβει τον άνθρωπο που αρνείται να υποκλιθεί τυφλά στις συμβατικές προκαταλήψεις και επιλογές αντί να εκφράσει τις γνώμες του θαρραλέα και ειλικρινώς»- Albert Einstein

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είσαι τρελός που κάνεις αυτό που κάνεις

«Αν το να είσαι εγωμανής σημαίνει ότι πιστεύω σε αυτό που κάνω και στην τέχνη μου ή την μουσική, τότε από αυτή την άποψη μπορείς να με αποκαλέσεις έτσι.. Πιστεύω σε αυτό που κάνω και θα το λέω.» John Lennon

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν ονειρεύεσαι το μεγάλο

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι στην πορεία, οτιδήποτε και αν φιλοδοξείς να κάνεις, θα σου πούνε ότι δεν μπορεί να γίνει. Αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία. Ονειρεύεσαι. Σχεδιάζεις. Φτάνεις.» Michael Phelps

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν οι άνθρωποι διαφωνούν με την προσέγγισή σου

«Μην χάνεις την ενέργειά σου προσπαθώντας να διαφωτίσεις ή να αλλάξεις γνώμες. Κάνε επιτυχία, φαλίρισε , υπόμενε και οι γνώμες θα αλλάξουν φυσιολογικά όταν είσαι το αφεντικό. Ή όχι. Ποιος νοιάζεται; Κάνε το κομμάτι σου και μη νοιάζεσαι αν τους αρέσει» Tina Fey

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν νιώθεις μόνος σε αυτό που κάνεις

«Πίστεψε στον εαυτό σου και θα έρθει η μέρα που οι άλλοι δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να πιστέψουν σε εσένα» Cynthia Kersey

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν νιώθεις σαν να πρέπει να σαι πιο λίγος από ότι είσαι

«Δεν υπάρχει τίποτα το φωτισμένο στο να μαζεύεσαι ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μη νιώσουν ανασφαλείς γύρω σου. Είμαστε όλοι προορισμένοι να λάμψουμε, όπως λάμπουν τα παιδιά.» Marianne Williamson

Και όταν όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν θυμήσου αυτή τη φράση

«Αγαπητέ μου, δε δίνω δεκάρα» Margaret Mitchell

Ας το αντιμετωπίσουμε. Δε μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα. Είναι αδύνατο έργο να ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάποιου που θα καταλήξει να μας κρίνει παρόλα αυτά γι αυτό που κάνουμε. Όταν επιτρέπουμε στην γνώμη των άλλων να επηρεάζει αυτό που κάνουμε και τον τρόπο που το κάνουμε, κανείς δεν κερδίζει. Δεν κερδίζουμε και ο άλλος σίγουρα δεν κερδίζει.

Είναι επιλογή μας να αρχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό που πιστεύουμε επειδή θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα διαφωνεί μαζί μας. Στην πραγματικότητα, αν οι άνθρωποι δεν διαφωνούν , τότε πιθανώς γινόμαστε ειλικρινείς στον εαυτό μας.

Είναι καιρός να αλλάξουμε το σημείο εστίασης, στα άτομα που έχουν σημασία στη ζωή μας. Όταν εστιάζουμε στα άτομα που αγαπάμε και που μας αγαπάνε όλα τα άλλα μοιάζουν να χάνονται στο παρασκήνιο.

Είναι όταν δεν βλέπουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό που γινόμαστε υπερ-εξυπηρετικοί. Με το να προσπαθούμε να ευχαριστούμε άλλους για να σκέφτονται πιο καλά πράγματα για μας, λέμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί έτσι όπως είμαστε. Τελικά γίνεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας στη ζωή, αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για μας γίνεται λιγότερο σημαντικό. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτές τις αξίες και πιο πολύ στον εαυτό μας.

Υπάρχουν πολλοί «ακόλουθοι» στον κόσμο. Είναι άνθρωποι που αισθάνονται άνετα στη ρουτίνα τους και είναι ευχαριστημένοι με την επικρατούσα κατάσταση. Αλλά για να ζήσουμε την αυθεντική και πιο ευτυχισμένη ζωή πρέπει να απελευθερωθούμε από την αγέλη και να ζήσουμε σύμφωνα με τις αξίες μας.

Η πραγματική επιτυχία έρχεται όταν ξέρουμε ότι κρινόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι δεν μας νοιάζει. Όταν συμβαίνει αυτό, ξέρουμε ότι ζούμε την καλύτερη ζωή.


Μετάφραση: awakengr.com via www.powerofpositivity.com


healingeffect.gr

Το διαβάσαμε από το: 7 φράσεις για να θυμάστε όταν περιστοιχίζεστε από αρνητικότητα! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/08/7_11.html#ixzz4H8FJxmQY
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...