Όταν οι άλλοι λένε ''Είσαι Περίεργος", πάρτε το ως φιλοφρόνηση




Σας έχουν κολλήσει την ετικέτα του «περίεργου;" Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Συνήθως όταν κάποιος αναφέρεται σε εσάς έτσι, φέρνει στο νου αρνητικά συναισθήματα.

Σας λένε ότι είστε παράξενοι, διαφορετικοί, και ότι δεν ταιριάζετε με τα συμβατικά πρότυπα της ημέρας του μήνα του χρόνου -ανάλογα με τη μόδα και τάσεις της εποχής.
Μας διδάσκουν πολύ νωρίς ότι το να είσαι διαφορετικός στη ζωή, είναι κοινωνική αυτοκτονία και βγαίνοντας από την πεμπτουσία της «πεπατημένης οδού», είναι μια επιλογή ζωής που οδηγεί στην μοναξιάς και τη γελοιοποίηση.
Έχω την ευλογία να έχω την ετικέτα της "παράξενης" όλη μου τη ζωή. Και η αλήθεια είναι, ότι είμαι παράξενη. Έχω ιδιαίτερες απόψεις για τη ζωή, τα οικονομικά και το ειδύλλιο. Έχω βαδίσει με το ρυθμό της δικής μου καρδιάς, και χάραξα τα δικά μου μονοπάτια εκεί που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όχι βέβαια χωρίς συνέπειες. Εν ολίγοις, είμαι εξαιρετικά υπερήφανη και είναι τιμή μου να με αποκαλούν "περίεργη".
Είστε κι εσείς λίγο περίεργοι και διαφορετικοί; Σκεφθείτε το! Είναι καλύτερα να είσαι ο εαυτός σου παρά το αντίγραφο του καθενός. Η κοινωνία μας έχει κομφορμιστική συσκευασία. Όταν σας αποκαλούν παράξενο, αντί να ακούτε μια προσβολή, θα πρέπει να καταλαβαίνετε ότι μόλις σας έχουν κάνει μια μεγάλη φιλοφρόνηση. Σας έχουν πεί ότι είστε μοναδικός, τολμηρός, εξαιρετικός, και αυθεντικός. Οι έννοιες έχουν αλλάξει, και οι άνθρωποι γύρω μας όταν ακούνε "Περίεργος άνθρωπος'' σκέφονται αμέσως τις διαφορετικές επιλογές και τον τρόπο που ανταποκρίνονται και αλληλεπιδρούν σύμφωνα με την προσωπικότητα και την ατομικότητά τους. Χρειάζεται θάρρος για να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να επιλέξουμε ένα ιδιαίτερα ξεκάθαρο μονοπάτι στη ζωή.
Λένε ότι οι "περίεργοι" άνθρωποι έχουν αποκλίνουσες ιδέες και σκέψεις.
Όταν είσαι σε θέση να βλέπεις τον κόσμο, τα προβλήματα και τις καταστάσεις από μια προοπτική που είναι ιδιαίτερα μοναδική από τη μάζα των άλλων, είναι πραγματικά ένα δώρο. Όταν είσασταν νεότεροι αυτό ίσως δεν σας προκαλούσε πολλά προβλήματα. Σαν παιδί, υποθέτω ότι η περιέργεια σας - σαν τη δική μου - ήταν εσφαλμένη, και σας θεωρούσαν επίμονους και δύσκολους. Έγιναν προσπάθειες για να εξαλειφθούν γρήγορα τα συμπτώματα της "διεστραμμένης" σκέψης πριν μολύνει και τους άλλους. Στο σχολείο, δυστυχώς, διδάσκεται ο τρόπος σκέψης, και όχι πώς να σκεφτόμαστε ελεύθερα για εμάς.
Οι αποκλίνουσες σκέψεις και οι στοχασμοί είναι αυτοί που αλλάζουν τον κόσμο. Σε όλη την ιστορία, οι περισσότεροι αληθινοί ήρωες μας, είχαν απόψεις που ερχόταν άμεσα σε αντίθεση με την κοινή γνώμη της εποχής τους. Στάθηκαν πολλές φορές απέναντι στο λάθος σύστημα και υπερασπίστηκαν δημόσια τον αγώνα τους, χωρίς τη βοήθεια των άλλων. Όταν μπορείς να βλέπεις τον κόσμο μέσα απο τη δική σου θέση και όχι μέσα μέσα από ένα σύνολο φακών, σας δίνει τη δυνατότητα μιας μοναδικής πλεονεκτικής θέσης και την ικανότητα να επιτεθείτε στα προβλήματα και ζητήματα, με τρόπο που κανένας άλλος δεν μπορεί. Η παράξενη ιδέα σας θα μπορούσε να είναι ο καταλύτης αλλαγής αυτού του παράλογου κόσμου της ανάγκης, και του παραλόγου. Μη παρασυρθείτε ποτέ στις παραινέσεις των άλλων για αλλαγή.
*"Ρωμ. 12,2 καὶ μὴ συσχηματίζεσθαι τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθαι τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς ὑμῶν, εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον. "*
Ο "περίεργος" είναι μια υπερδύναμη
Η ικανότητα να έχετε τον τίτλο του περίεργου και παράξενου, σας δίνει τη δύναμη να δεχτείτε με θάρρος και τόλμη την ιδιότητά σας. Ο κόσμος ρίχνει περισσότερη λάσπη σε εμάς, και πολλές φορές οι απλοί άνθρωποι ζουν τις συνηθισμένες τους ζωές, επειδή δεν τολμούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση, και να υψώσουν τη φωνή και το ανάστημά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να λύσει την παγκόσμια πείνα και να θέσει τέρμα στη βία για πάντα. Η τολμηρή συμπεριφορά εμφανίζεται σε εμας σταδιακά όταν σκεφτόμαστε μικρά πράγματα. Εμφανίζεται στη σκέψη και την απάντηση που δίνουμε σε πολιτικές αποφάσεις, πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ή το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε οικονομικές αποφάσεις.
Πολλές φορές η κοινωνική αμηχανία και το χαμηλών τόνων προφίλ του "περίεργου" είναι ένα κάλυμμα συμπεριφοράς που τον βοηθά να αντιμετωπίζει τους δύσκολους ανθρώπους, όταν τον κρίνουν για τα αντισυμβατικά κοινωνικά του λάθη. Οι ετικέτες βρίσκονται παντού, όπως *Δεν κάνει καλή επαφή με τα μάτια; Περίεργος. * Στέκεται πολύ κοντά; Περίεργος. * Μιλάει για κάτι που έρχεται κοντρα στη συμβατική γνώση; Περίεργος. * Έδωσε διαφορετική απάντηση σε μια ερώτηση όπου οι άνθρωποι συνήθως την έχουν οριοθερημένη και έτοιμη ; Περίεργος. *Η αποκάλυψη προσωπικών σκέψεων ιδεών και πληροφοριών στην εποχή μας; Περίεργος. * Δεν κοιμάται το βράδυ, και σηκώθηκε από το κρεβάτι πέντε το απόγευμα ; Περίεργος. * Είναι ήσυχος και αθέατος στον πολύ κόσμο; Περίεργος.
Είναι δύσκολο να καθορίσουμε ποιά απο όλες θεωρείται απο τους αλλους περίεργη συμπεριφορά, και μας αντιπροσωπεύει. Αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει τα καθιερωμένα πρότυπα. Πάντα θα υπάρχουν κρίσεις και επικρίσεις απο κάθε άτομο που έχει πρότυπο τον καθιερωμένο εαυτό του, και τον δικό του επιδοτούμενο παγκόσμια αποδεκτό τρόπο ζωής. Οι επιλογές του καθενός προσανατολίζουν το χαρακτήρα μας. Η αλλαγή και η διαφορετικότητα,βασίζεται στην ατομική έρευνα, μελέτη, σύγκριση ,ύπαρξη λογικής, ρεαλιστικής σκέψης και νόησης των πραγμάτων χωρίς υποβοηθούμενη γραμμή πλεύσης. Συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας και να ζείτε τον "περίεργο κόσμο" με τα αληθινά μάτια της ψυχής σας.



ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: Όταν οι άλλοι λένε ''Είσαι Περίεργος", πάρτε το ως φιλοφρόνηση http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/10/blog-post_7791.html#ixzz4NixUhVp0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...