10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι.






Ποιες συνήθειες πρέπει να καταργήσουμε για να γίνουμε πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή μας;
<
br />
Γράφει: Διάκος Θοδωρής

Επειδή η ευτυχία μερικές φορές είναι και ζήτημα του τρόπου ζωής. Μπορεί πολλές φορές να νιώθουμε το άγχος και την κατάθλιψη να μας επισκέπτονται, αλλά μήπως εμείς αφήσαμε την πόρτα μισάνοιχτη; Ίσως κάποιες φορές να κάνουμε λάθη, και να τα επαναλαμβάνουμε, καταστρέφοντας την ευτυχία μας…
Τι πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να κάνουμε, για να γίνουμε πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή μας; Για να γίνουμε ευτυχισμένοι;

Πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους. Να μάθουμε να λέμε όχι. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά αν ξεκινήσουμε, θα ανακαλύψουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο.
Πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε να εντυπωσιάζουμε. Είμαστε ο εαυτός μας, και αυτό είναι αρκετό. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, σε οποιονδήποτε τομέα, χρειάζεται σκληρή δουλειά, και όχι να φοράμε απλά ένα προσωπείο για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια.
>Πρέπει να σταματήσουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι σημάδι αδυναμίας το να ζητήσουμε βοήθεια όταν δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πόσο μάλλον, δείχνουμε ότι εκτιμάμε τους συνανθρώπους μας, και πως θέλουμε να έχουν ενεργό ρόλο στην ζωή μας.
Πρέπει να σταματήσουμε να αγνοούμε αυτά που μας λέει το σώμα μας. Ο οργανισμός μας πάντα μας δίνει πληροφορίες, και εμείς τις αγνοούμε. Οι πιασμένοι μύες, οι πονοκέφαλοι, η κούραση και η πείνα είναι όλα σημάδια ότι πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας περισσότερο.
Πρέπει να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Κανείς δεν είναι τέλειος, και όλοι μας αντιμετωπίζουμε τα δικά μας προβλήματα—όσο φανερά ή κρυφά και αν είναι αυτά. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα με το να βλέπουμε τις επιτυχίες των άλλων, και αμέσως να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι εμείς δεν είμαστε αρκετά καλοί
Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε άσχημα για τον εαυτό μας. Δεν ονομάζεται μετριοφροσύνη, είναι απλό και ξεκάθαρο σαμποτάζ της ευτυχίας μας. Όλοι μας αξίζουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.
Πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε την αποτυχία. Η αποτυχία είναι κομμάτι της ζωής, εντελώς αναμενόμενη, και η καλύτερη ευκαιρία για να μάθουμε από τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι.
Πρέπει να σταματήσουμε να περνάμε χρόνο με άτομα που απλά δεν χρειαζόμαστε στη ζωή μας, με άτομα που ο μοναδικός τους σκοπός είναι να μας γεμίζουν αρνητικότητα, αμφιβολίες και να μας κρατάνε πίσω. Δεν γίνεται όλες οι φιλίες να κρατάνε για πάντα.
>Πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο για τα λάθη μας στους άλλους. Όσο πιο υπεύθυνοι γινόμαστε, θα καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι βάρος. Είναι το εισιτήριο για μια ζωή χωρίς στρες που δεν έχουμε ανάγκη, και χωρίς ενοχές.
Πρέπει να σταματήσουμε να πιέζουμε τον εαυτό μας να ακολουθεί εξαντλητικές δίαιτες ή να λέμε συνεχώς ότι θέλουμε να χάσουμε μερικά κιλά—και να μην κάνουμε τίποτα για αυτό. Αν περιορίσουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, και προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τις επεξεργασμένες τροφές με φρέσκα προϊόντα, είμαστε ήδη σε πολύ σωστό δρόμο!

iatronet.gr

Το διαβάσαμε από το: 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/08/10_21.html#ixzz4qOVLLJ80
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...