Να είσαι ο εαυτός σου και οι σωστοί άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σου






Να είστε αυθεντικοί, ονειροπόλοι. Ευγενικοί και πεισματάρηδες σε κάποιες περιπτώσεις. Να έχετε την τρέλα σας- σας κάνει μοναδικούς! Να είστε ο εαυτός σας.

Πάντα να υπερασπίζεστε την ταυτότητα σας ακόμα και αν δεν αρέσει στους άλλους. Κρατήστε την ουσία σας ανέπαφη και οι σωστοί άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σας από εκεί που δεν το περιμένετε.
Αυτή η ιδέα ίσως να μην μοιάζει τόσο λογική με την πρώτη ματιά. Κι όμως είναι από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι αναζητούν κάποιον να τους συμβουλέψει. Τα συμπτώματα είναι σχεδόν πάντα τα ίδια: ψυχική εξάντληση, κούραση και το αίσθημα πως έχετε χάσει τον δρόμο σας. Αισθάνεστε να σας καταβάλλει η γνώμη των άλλων, η πίεση της δουλειάς και του σπιτιού και ο θόρυβος του κόσμου που δεν αναγνωρίζετε πλέον.
«Η δυσκολότερη πρόκληση είναι να είσαι ο εαυτός σου σε ένα κόσμο όπου όλοι προσπαθούν να είναι κάποιος άλλος». – EE Cummings
Όταν σταματάτε να είστε ο εαυτός σας και γίνεστε αυτό που περιμένουν οι άλλοι, χάνετε το πιο σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης σας: την ταυτότητα σας. Ακόμα χειρότερα, αφήνετε στην άκρη αυτά που σας κάνουν μοναδικούς για να γίνετε ένα «φυσιολογικό» άτομο. Ένα καλό, ελεγχόμενο, εύκολο άτομο. Επιτρέπετε να μπουν άνθρωποι στην ζωή σας που στην πραγματικότητα θα τους θέλετε μακριά σας.

Σιγά σιγά χωρίς να το συνειδητοποιείτε οι μέρες σας γίνονται γκρίζες. Δεν υπάρχει λάμψη να σας εμπνεύσει ή αυθορμητισμός να σας κινητοποιήσει. Επίσης, είναι ευθύνη σας να ανακαλύψετε και να υπερασπιστείτε το φως σας, αυτό που σας κάνει διαφορετικούς. Το μοναδικό πράγμα που σας κάνει ξεχωριστούς σε ένα κόσμο όπου όλα μπορούν να αντικατασταθούν.

Να είσαι ο εαυτός σου σε ένα κόσμο που όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο Ο συνιδρυτής του προγράμματος διαπραγματεύσεων από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, William Ury είναι από τους καλύτερους ειδικούς του κόσμου στο θέμα της επικοινωνίας. Η συμβολή του στο πεδίο της προσωπικής ανάπτυξης είναι πολύτιμη.
Στην δουλειά του επίσης περιγράφει τις ψυχολογικές διεργασίες που σχετίζονται με το να μάθουμε πως να είμαστε πιο χαρούμενοι στο σύνθετο και πολύ απαιτητικό κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον.
Στο βιβλίο του «Getting to Yes» εξηγεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι άνθρωποι όσον αφορά την επικοινωνία, την επίτευξη συμφωνιών, ακόμα την καθιέρωση σημαντικών προσωπικών σχέσεων είναι πως δεν πιστεύουν στον εαυτό τους.
Όταν νιώθουμε ανασφάλεια, φοράμε μάσκα και πανοπλία. Αν ζούμε με φόβο, θα προσελκύουμε αποτυχία σε κάθε επίπεδο.
Το να είσαι ο εαυτός σου σε μια κοινωνία που δουλεύει σκληρά για να δημιουργήσει ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο σκέψης δεν είναι εύκολο. Τα σχολεία διδάσκουν στα παιδιά να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Και πολλές εταιρείες επίσης προτιμούν υπάκουους υπαλλήλους που δεν αμφισβητούν την οργανωτική πολιτική.
Δεν είναι εύκολο να είσαι μοναδικός όταν όλα μας κατευθύνουν προς τον ίδιο δρόμο και προορισμό.
Παρόλα αυτά έχετε υποχρέωση προς τον εαυτό σας να προσπαθήσετε να παλέψετε γι αυτό που είστε: ένα μοναδικό άτομο.
Αλλά το να είστε ο αληθινός εαυτός σας έχει ένα κόστος.
Ίσως σας παρεξηγήσουν ως το μόνο παιδί στην πίσω σειρά ή ως ο δύστυχος υπάλληλος που διαμαρτύρεται για όλα και επιμένει στο να δουλεύει με τον δικό του τρόπο. Είναι δύσκολο, το ξέρω. Ωστόσο, το να λέτε ναι στον εαυτό σας, σας βάζει στον δρόμο προς την αληθινή ευτυχία.

Απλώς να είσαι ο εαυτός σου και ξεχωριστοί άνθρωποί θα έρθουν στη ζωή σου Οι άνθρωποι που είναι αυθεντικοί, ελεύθεροι, αυθόρμητοι και λίγο τρελοί είναι ελκυστικοί. Υπάρχει ένας απλός λόγος: έχουν πει «ναι» στον εαυτό τους. «Ναι» στο να αποδεχθούν τον εαυτό τους έτσι όπως είναι. «Ναι» στο να είναι ο εαυτός τους ακόμα και αν δεν αρέσουν στους άλλους.
«Η προσωπική ανάπτυξη ξεκινά όταν μπορέσουμε να αποδεχθούμε τις αδυναμίες μας». – Jean Vanier
Μόλις κάνετε το πολύτιμο αλλά δύσκολο βήμα, όλα αλλάζουν. Μιλάτε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεν ανησυχείτε πλέον για το αν θα αρέσετε στους άλλους επειδή απλώς δεν αναζητάτε την έγκριση πλέον.
Το να γίνετε αποδεκτοί με κάθε κόστος δεν είναι κάτι που σας βασανίζει πλέον. Λόγω αυτής της νέας ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασης, αργά ή γρήγορα θα προσελκύσετε τους πιο θαυμαστούς φίλους και ίσως αυτό το «μοναδικό άτομο». Αυτοί που σας αποδέχονται, τους αρέσετε έτσι όπως είστε χωρίς κανένα ίχνος ανασφάλειας ή υποκρισίας.
Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιους τρόπους για να βεβαιώσετε πάλι τον εαυτό σας: για να πείτε ναι στην υπέροχη ταυτότητα σας.

Συμβουλές για να είστε ο εαυτός σας και να έλκετε τους ανθρώπους που θέλετε Πρέπει να συνδεθείτε με τον εαυτό σας πριν μπορέσετε να επηρεάσετε τους άλλους. Αυτή η αυτοπεποίθηση θα σας ανοίξει νέες πόρτες.
● Να έχετε ως προτεραιότητα τον εαυτό σας. Είναι αρκετά πιθανό πως συνηθίζετε να βάζετε τον εαυτό σας στη θέση των άλλων αλλά… Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήρθατε σε επαφή με τις εσωτερικές σας ανάγκες και συναισθήματα; Σήμερα είναι μια καλή μέρα να ξεκινήσετε.
● Δεσμευτείτε με τον εαυτό σας. Πείτε «όχι» στο να κάνετε, να πείτε ή να δείξετε κάτι που δεν θέλετε ή δεν σκέφτεστε.
Πείτε «ναι» στο να είστε ό εαυτός σας, στο να πράττετε και να συμπεριφέρεστε χωρίς φόβο.
● Αγκαλιάστε το παρόν. Ίσως δε θα σας αρέσει ο παρελθοντικός εαυτός σας. Μπορεί και να σας ενοχλεί. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Οι ευκαιρίες σας υπάρχουν στο «εδώ και τώρα». Οπότε δημιουργήστε, μεταμορφώστε και αφήσετε το αποτύπωμα σας σε οτιδήποτε κάνετε.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, πάντα να θυμάστε το διάσημο ρητό «ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν». Οι αυθεντικοί και μοναδικοί άνθρωποι δίνουν αξία και αγαπούν τον εαυτό τους. Αλλά επίσης αφήνουν τους άλλους να είναι έτσι όπως είναι και σέβονται τα λόγια τους.
Ξέρουμε πως το να είστε ο εαυτός σας σε ένα κόσμο που αυτή η βασική αρχή δεν είναι πάντα σεβαστή είναι δύσκολο. Ωστόσο αξίζει. Επομένως, μάθετε να υπερασπίζεστε την ταυτότητα σας και με αυτοπεποίθηση απελευθερώστε την χαρά, την μαγεία και την πρωτοτυπία που κουβαλάτε μέσα σας. Μόνο τότε θα ανοίξετε την πόρτα στους ανθρώπους, στα πράγματα και στις ευκαιρίες που θα σας φέρουν την αληθινή ευτυχία.



Awakengr.com

Το διαβάσαμε από το: Να είσαι ο εαυτός σου και οι σωστοί άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σου http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/01/blog-post_80.html#ixzz537n8TQFD



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...